Történetünk röviden

Friss házasokként, 1993-ban, életünkben először utaztunk el külföldre, ahol elcsodálkozva láttuk, milyen igényes a fejlettebb országok környezete, az akkori magyar helyzethez képest. Ekkor született meg az elhatározás, melynek következtében 1993. április 13-án megalapítottuk első családi vállalkozásunkat. Eleinte transzportbeton-gyártással foglalkoztunk, majd 1997-től áttértünk a térburkolat gyártásra.

Missziónk

Az évek során, a viszontagságok ellenére sem változott az az álmunk, hogy Magyarországon a családiházak udvarai, a közterületek és a lakóövezetek burkolatainak minősége a nyugati országok színvonalát elérje. Időközben azonban rájöttünk, hogy ennek megvalósításához nem elég csupán egy gyártónak lenni a sok közül, piacvezetővé kell válnunk.
 
Sajnálatos módon ma Magyarországon nem létezik átfogó oktatási rendszer a térköves szakmában. Sok éves kutatómunka eredményeként, Tárczy László, Magyarország legelismertebb útépítőmérnökének segítségével sikerült a világ minden tájáról összegyűjtenünk a szakmával kapcsolatos információkat. Mindezt nem csupán kedvtelésből tettük, szerettük volna ezt a tudást a szakma újjáélesztéséhez felhasználni. Így jött létre a „Térkövek tervezése, kivitelezése, karbantartása” című szakkönyv. Ma akár a térkőkultúra bibliájának is hívhatnánk, ugyanis néhány magyar egyetemen már tankönyvként alkalmazzák.
 
A jövőben nem csupán a könyv megírásával, de egy sajátos oktatási rendszer kialakításával is hozzá fogunk járulni a magyar térkőkultúra és a térköves szakma fejlődéséhez. 
 
2019 áprilisában kiadtuk Magyarország első térköves szaklapját, a Térkő Magazint. Habár szaklapnak hívjuk, nem csupán szakembereknek szánjuk. Célunk ugyanis, hogy a szakmában nem jártas térkövezni szándékozók is átfogó ismeretekre tehessenek szert. Emellett rengeteg hazai és külföldi példával szeretnénk ötleteket adni, és bátorítani mind a tulajdonosokat, mind a kivitelezőket és tervezőket, hogy merjenek nagyot álmodni kertjük megtervezésekor.

A Barabás család